Skip to content

I november presenterar det nya Jägersro sin smarta, gränslösa framtid. Möjligheten att samtidigt skåda din egen får du på köpet.

BOKA

29

november

När det nya Jägersro står klart om några år är det ett ledande hästcenter i Europa som uppförts i en region redan djupt präglad av ett dynamiskt Öresundssamarbete och med en ny fast förbindelse mellan Rødby-Puttgarten (Fehmarn Belt) under produktion. 

Det är en anläggning som är en konkret uppvisning i hur artificiell intelligens, internet of things, augmented reality, virtual reality, 5G (troligen också 6G), blockchain och metaverse implementerats för att möta samhällets ovillkorliga krav på grön omställning och ett förändrat mänskligt beteende.

Det är en smart anläggning vars framtid vi redan nu vet väldigt mycket om och som du är hjärtligt välkommen att upptäcka den 29 november. 

Läs mer om det intressanta och aktuella
programmet och anmäl dig här nere!

Visionsbild: Arkitekterna Krook & Tjäder, Malmö.

Den 29 november är företagens dag.

Tillsammans med Malmö Universitet, våra medarrangörer och partners bjuder vi in till en dag med fokus på vårt gemensamma samhällsbygge. Med start kl 10.00 får du och dina kolleger inom planering, projektering, arkitektur, konstruktion, byggnation, materialtillverkning, energi, fastighet och grön omställning, ta del av ett inspirerande program. 

Föreläsningar
För att beskriva artificiell intelligens, internet of things, virtual & augmented reality, nätverk, 3D-visualisering, smarta energilösningar och grön omställning , kommer våra Medarrangörer bidra med begriplig och inspirerande input.

Föreläsningar den 29 november.

Reservation för sena ändringar.

Välkommen – Skånska Travsällskapet

Ordförande Kerstin Peterson Brodda hälsar välkommen och redogör i korthet för dagens program, aktiviteter och hållpunkter. 

Det nya Jägersro – Skånska Travsällskapet

Kort om Jägersro-banans historia, besluten som skall skapa Europas ledande hästcenter, visionerna och inte minst bygget samt var i processen det befinner sig. 

Grön hästsport – Svensk Travsport

Kraven på klimatomställning, minskat resursslöseri och bevarandet av biologisk mångfald omfattar alla delar av vårt samhälle. Också svensk och internationell travsport. På alla nivåer inom svensk travsport pågår därför arbetet med att ställa om och ställa in verksamheter så att de minst klarar FN:s Globala Mål.

Spelets framtid – ATG

All form av spel och betting har en förmåga att skapa spänning och intresse kring en sport. Men spelet bidrar även till lång rad sporters överlevnad och utveckling. I takt med att nya sociala mönster och beteende växer fram, kommer förutsättningarna för spelandets attraktionskraft att förändras. 

Den smarta arenan – Skånska Travsällskapet

Övergripande och inspirerande om hur internet of things, artificiell intelligens, virtual och augmented (förstärkt) reality, stabila nätverk, 3D och innovativa energilösningar gör det nya Jägersro till en smartare arena. Till exempel när det gäller drift och underhåll, administration och förvaltning, publika upplevelser och grön omställning. 

Mobil täckning inomhus – MIC Nordic

Stabil och säker mobil kommunikation inomhus betyder att alla de funktioner och mervärden som skapas för nöjes skull, arbete, utbildning, handel, produktion och

samhället i stort, alltid är ”up and running”.

Digital tvilling – CAD Studion

Möjligheterna att undersöka och identifiera flöden, testa effekter av tex placeringar lösningar eller designlösningar, förtydliga och beskriva, eller använda en digital tvilling 

som beståndsdel i affärsmodellen redovisas av CAD Studion.

Morgondagens energilösning har blivit dagens – E.ON

Vårt samhälles behov av smarta energilösningar har blivit en alltmer akut fråga. Inte minst

för att snabbt kunna stabilisera klimatet på en nivå som möjliggör vår överlevnad. El som energislag är miljömässigt rent och kan produceras lokalt. 

Förnyat upplevelseformat för travtävlingar – Semcon

Hur kan Formel 1-tävlingars videografik tillsammans med sensorer som mäter travhästars hastighet, puls, syresättning och ”effektuttag”, bidra till nya upplevelser och ökad spänning i travsporten? De frågorna har Semcon spännande svar på.

Virtuella arenor är gränslösa – Khora A/S

Danska Khora är ledande i Norden på att utveckla och skapa virtuella världar baserade på VR (Virtual Reality) och AR (Augmented Reality – förstärkt verklighet) och är på plats för att

presenterar några relevanta exempel. Räkna med hisnande virtuella resor.

Avslutning – Skånska Travsällskapet

Kort sammanfattning av eftermiddagens föreläsningar och med hänvisning till momentet SpeedMeetings för dem som vill ställa frågor och få svar av våra Medarrangörer.  InspirationsStationer och mingel med tilltugg. 

SpeedMeetings
Med korta, intensiva föreläsningspass följer behov av fördjupning. Därför ges du möjlighet att tillsammans med andra deltagare som vill fördjupa sig, höra mera från våra Medarrangörer.

InspirationsStationer

Här får du ta del av lösningar och möjligheter inom virtual reality, metaverse, internet of things, artificiell intelligens, smarta energi, gröna affärsmodeller mm.

InspirationsStationer den 29 november

Ytterligare inspirations-stationer tillkommer.

Propifier – en AI-resa 

Under 2021 inledde Skånska Travsällskapet en resa vars mål är att med hjälp av artificiell intelligens modernisera och utveckla travsportens urvalsprocess inför tävlingar. Resan – som delfinansierades av Vinnova – är väl kartlagd och beskrivs ingående av AAKERMOUNT

LessWater – Minskad vattenförbrukning med hjälp av IoT

Om bara ca 10 år kommer världens behov av grundvatten vara 40% större än tillgången. Att hitta lösningar som bidrar till att minska vårt behov av grundvatten är således självklart. För hästsporten handlar det bla om att fördela vatten i rätt mängd, vid rätt tillfälle, till rätt plats. Hur det skall gå till har Malmö Universitet och företaget Arduino útforskat närmare i projektet LessWater.

Virtiual Reality – från dataspel till nya affärsmöjligheter

En digitalt konstruerade verklighet – parallell med den fysiska – erbjuder fantastiska möjligheter till verksamheter som vill engagera människor i verklighetsnära situationer eller miljöer. Inte minst kan VR-tekniken bidra till att skapa nya upplevelsen, mervärden och konkurrensfördelar – något som Skånska Travsällskapet tittar närmare på och som Elgiganten ger konkreta prov på.

Metaverse – nedräkningen har börjat

I ett metaverse skapas nya digitala universum där människor fritt kan röra sig och verksamheter etablera sig.  Resandet minskar liksom transporter, nya social beteenden uppstår och våra konsumtionsmönster tar sig andra uttryck och vägar. För näringslivet – oavsett bransch – innebär uppkomsten av ett metaverse stora utmaningar som kräver kunskap och förberedelser. AAKERMOUNT visar hur man kan gå tillväga.

Samverkan – akademi + näringsliv = sant

Steget från problemidentifiering och idé till innovation, utveckling och implementering behöver inte alls vara särskilt långt, besvärligt eller kräva stora interna resurser. Malmö Universitet har väl dokumenterad erfarenhet av att driva utvecklingsprojekt i samverkan med näringslivet. Senast tillsammans med Malmö Opera och Skånska Travsällskapet.

Vilka utmaningar står din verksamhet inför? Tala med Malmö Universitet!

Fler InspirationsStationer är på G..

Vi återkommer så snart nya ”inspiratörer” blir klara.

Utställning
Vår utställning tar dig på en informativ och guidad tur genom det nya Jägersro.

I tur och ordning möter du visionerna förstärkta med modeller och en 3D-animerad film, den smarta arenan och dess teknologier samt dess gränslösa tvilling och framtiden i metaverse.

Mingelfest
Omkring kl 17.00  avslutas Företagens dag med mingel, tankeutbyten, tilltugg och nåt att dricka. Besök också vår Faktakiosk och förse dig med tryckt information.

Anmäl dig till Framtidsdagen…

… den 29 november via knappen till höger. Ditt deltagande är kostnadsfritt och inkluderar föreläsningar, demonstrationer, lunch, eftermiddagsfika och mingelfest.

Så här hittar du hit:

HUVUDARRANGÖRER
MEDARRANGÖRER
Slogo2
slogo5
slogo4
slogo10
slogo8
slogo12
Slogo3
slogo14
trav
Play Video